Over ons - In Solemnis

In Solemnis
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over ons

 
Maarten Schriks werd op 8 oktober 1975 geboren en groeide op in Heeze. Na zijn middelbare schooltijd ging hij naar het seminarie van het bisdom ’s-Hertogenbosch en naar de Radboud Universiteit om filosofie en klassieke Theologie te studeren. In 2007 studeerde Maarten af in de interculturele Theologie. Maarten kent het uitvaartvak goed. Hij werkte maar liefst 17 jaren als mortuariumbeheerder in de regio Eindhoven en specialiseerde zich in piëteitsvolle verzorging van overledenen en restauratieve technieken. Verder specialiseerde hij zich in rampenverzorging en complexe restauraties van overledenen. In 2006 ging Maarten werken als geestelijk verzorger in de Krijgsmacht. Hier vervulde hij diverse functies. In 2016 richtte hij het bedrijf In Solemnis op. Dit bedrijf is gespecialiseerd in persoonlijke uitvaartdiensten, een exclusieve urnenlijn en persoonlijke, handgemaakte herinneringssieraden. 
Albert van Veldhoven werd op 13 oktober 1951 geboren. Hij groeide op in Veldhoven en later in Deurne. Albert heeft diverse functies bekleed bij de politie in de regio Eindhoven, de Rijksrecherche te ’s-Hertogenbosch, de Centrale Recherche Informatiedienst in Den Haag en later bij Europol in Den Haag. Nu is Albert als docent verbonden aan het ID-Centre te Veldhoven waar hij opsporingsambtenaren les geeft op het vakgebied identiteitsvaststelling en documenten. Hij heeft een lange carrière van actieve hulpverlener tot leidinggevende in internationaal verband achter zich. Verder is hij gehuwd en vader van twee kinderen en opa van een aantal kleinkinderen. Muziek is Albert’s grote passie. Hij speelt klarinet in een harmonieorkest en diverse ensembles.
 
De overstap  van hulpverlener naar spreker op begrafenissen lijkt misschien een hele grote overgang maar is het feitelijk niet. De laatste dienst die je iemand kunt bewijzen is de overledene te herdenken op zijn begrafenis- of crematieritueel en de familie en nabestaanden bij te staan met de rouwverwerking en samen te zoeken naar inhoud en persoonlijke vorm van de afscheidsdienst.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu